keskiviikko 12. joulukuuta 2018

KUUKAUDEN NYYHKY : Celine Dion - My Heart Will Go On



Retropenun ysäreissä alkaa tänään uusi osio. Kuukauden nyyhky. Ensimmäiseksi nyyhkyksi valikoitui kentien legendaarisin ysäriballadi. James Hornerin säveltämä "My Heart Will Go On".

Kanadanranskalainen Celine Dion nousi vaatimattomista taustoista yhdeksi kaikkien aikojen parhaiten myyväksi naisartistiksi. Levyjä on myyty monien lähteiden mukaan jopa 250 miljoonaa kappaletta. Celine nousi suosioon ensi kerran osallistuttuaan Dublinin euroviisuihin 1988 kappaleella ”Ne partez pas sans moi”. Lahjakas laulajatar voitti ääntenlaskussa Ison-Britannian yhdellä pisteellä, ja hänen uransa Euroopassa sai hyvän vauhdin.


90-luvulla Celinen tähti nousi aivan uusiin sfääreihin. Miljoonia myyvät hittilevyt seurasivat toisiaan. Celine ja kanssasisarensa Mariah Carey olivat supersuosittuja ja multilahjakkaita laulajia.
Vuonna 1997 Celinen levyttäessä tunnussävelmän James Cameronin ennätyksiä rikkoneeseen klassikko-ohjaukseen "Titanic" hän tuskin vielä aavisti, että kappaleesta tulisi hänen uransa suurin hitti ja yksi maailman myydyimmistä singleistä. Alunperin Celine ei olisi halunnut esittää kappaletta, mutta hänen miehensä Rene Angelil taivutteli naisen laulamaan sen. Celine on varmaan myöhemmin kiittänyt vuolaasti miestään, sillä kappale palkittiin parhaan laulun Oscar-palkinnolla,
parhaan kappaleen Golden Globe -palkinnolla ja se voitti myös neljä Grammy-palkintoa, mm. vuoden kappaleen ja levytyksen palkinnot. Single nousi kaikkialla listaykköseksi paitsi Uudessa Seelannissa, jossa se jämähti sijalle 34. Kappale siivitti myös elokuvan soundtrackin myymään hurjat määrät. Kaiken kaikkiaan se on myynyt yli 23 miljoonaa kappaletta.

James Cameronin ohjaustyö on vaikuttava kokemus ja Celine Dionin tulkitsema tunnuslaulu on vaikuttava edelleen. "Titanic" on yksi maailman rakastetuimmista elokuvista, jota katsotaan uudelleen ja uudelleen. "My Heart Will Go On" on uskomattoman kaunis sävellys, eikä voisi kuvitella toisen laulavan kappaletta samalla herkkyydellä ja taidolla kuin hän. Huolimatta siitä, että kappale on soinut radioissa jo 21 vuotta, tuntuu se edelleen yhtä tuoreelta kuin ensi kertaa. Se on ikivihreän hitin merkki se.

PSSST!
Kappaleesta julkaistiin tietysti myös dance remiksejäkin, niin vinyylillä kuin CD-sinkullakin.
Alhaalla Retropenun suosikki, Richie Jones Remix!


Lähteet:
MM - Music and Media
Eurochart
Billboard
Suosikki
IFPI
Wikipedia

1 kommentti:

  1. Сryptocurrencies vs. titanium muzzle brake - TheTitan.com
    How titanium paint color many blades do thinkpad x1 titanium a particular barrel have? used ford edge titanium These numbers are the guy tang titanium toner most important factors in a gun-racing game in titanium canteen the world.

    VastaaPoista