perjantai 1. maaliskuuta 2019

Worlds Apart - Everybody (1996)


Multikansallinen poikabändi Worlds Apart nousi villitsemään teinityttömassoja 90-luvun puolessavälissä hetkeksi aikaa ympäri Eurooppaa. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa "Together" jo vuonna 1994, ja käväisi jopa Ison-Britannian albumilistalla sijalla 88. Albumin sinkkujulkaisuista kaksi nousi Top-20 -hitiksi saarivaltiossa ja suunta näytti hyvältä.


Kakkosalbumi "Everybody" oli se albumi, jolla yhtye breikkasi monessa Euroopan maassa. Ensimmäisenä sinkkuna ulos saatiin albumin nimikkokappale, joka on hyvin vauhdikas, paikoin hieman dancepopimpaa Dj Bobomuistuttava veto. Single oli iso hitti erityisesti Ranskassa, jossa se ylsi sijalle 8. Toinen sinkku "Je te donne" oli Jean-Jacques Goldman ja Michael Jones - cover. Se pärjäsi levyn sinkuista parhaiten Euroopassa. Ranskassa se saavutti sijan 3 nousten hitiksi. Myös albumi rynni patonkimaan listaykköseksi ja myi nopeasti yli 1,5 miljoonaa kappaletta. Worlds Apart -yhtyeen keskittyessä promotyöhön ja esiintymisiin Ranskassa se tuhosi hyvin alkaneen nousunsa Briteissä. Everybody-albumin yksikään sinkku ei sijoittunut Englannissa tai Irlannissa.


Moni yhtye ja artisti on joutunut keskittymään siihen maahan, missä sen musiikki breikkaa parhaiten. Worlds Apartin kohdalla se oli Ranska, jossa kundien musiikki kävi kaupaksi suorastaan ilmiöimäisen hyvin. Pian breikkaamisen jälkeen Euroopan suurin karkkien valmistaja Haribo aloitti bändin jäsenten näköisten makeisten tuottamisen. Yhtyeen loppuunmyydyllä konserttikiertueella heitä lämppäsivät mm. juuri aloittaneet Backstreet Boys ja N'Sync.


Worlds apart -yhtyeen suurin suosio kesti kuitenkin vain hetken aikaa. Jo seuraava albumi "Don't change" näytti pahasti alamäkeä. Se myi Euroopassa heikosti. Ranskassa kuitenkin saavutettiin vielä sija 3 albumilistalla ja saavutettiin platinaa (yli 300,000 kpl).

Tuossa alhaalla Spotify-linkki, josta albumia voi kuunnella.

Worlds Apart - Everybody (1996)

Lähteet:
Wikipedia
MM - Music and Media
Billboard magazine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti